,

WAANZINNIGE KLEUREN IN JE KANTOOR

Warme of koude tinten?

Huiselijke sfeer op kantoor

Prachtig vloerkleed als eyecatcher onder je bureau

In mijn vorige blog http://waanzinniginterieur.nl.transurl.nl.transurl.nl/thuiswerken-waanzinnige-ruimte/ had ik geschreven over kleuren in je kantoor. Je wil zelf natuurlijk optimaal kunnen werken en als er klanten bij jou thuis of in je kantoor komen moet iedereen zich welkom voelen! Kleur in je ruimte doet ontzettend veel, want hier draait het natuurlijk allemaal om. Inspiratie, passie, een aangename sfeer, optimisme en kracht uitstralen, dat willen we toch allemaal?

Heb je een kamer op het noorden? Prachtig als je kunstenaar bent, hier heb je het meest neutrale licht. Maar omdat hier alleen bijna geen zon schijnt is het “koud” licht en kan de kamer kil aanvoelen. Hier is het dus belangrijk om warme kleuren te gebruiken zoals rood en oranje.

Voor een kamer op het zuiden geldt precies het tegenovergestelde, dit is een warme ruimte en juist hier mag je gebruik maken van koele kleuren zoals blauw en groen. Een bosrijke omgeving heeft een kalmerende werking, maak hier gebruik van door middel van behang!

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/22156-kleuren-en-hun-betekenissen.html Hou het vooral dicht bij jezelf! Heb je helemaal niets met rood, maar wel een kamer op het noorden? Doe het dan vooral niet. Natuurlijk mag je uit je comfortzone stappen, maar met tegenzin in je kantoor zitten, daar heeft niemand wat aan. En dat zal ook niet productief zijn qua werk.

KANTOOR IN DE SLAAPKAMER?

Wit bureau met handige opbergruimtes

Rustige kleuren voor in de slaapkamer

Ben jij niet in het bezit van een aparte ruimte en heb jij je bureau in de woonkamer of misschien wel in je slaapkamer? Zorg er dan voor dat het wel echt jouw plekje is op het moment dat je aan het werk gaat.

In bed moet je kunnen ontspannen en niet naar stapels werk hoeven kijken. Het is dus een goed idee om bijvoorbeeld aan de achterzijde van je bed een half hoge muur te maken met hieraan je bureau. Heb je meteen mooi een muurtje om hier inspirerende plaatjes (aan beide zijden) aan op te hangen. Twee vliegen in een klap dus. Een klemlamp aan de bovenzijde van het muurtje, en je kan deze zelfs naar beide zijden draaien om ook in bed heerlijk te kunnen lezen. Handige werkbeschrijvingen zijn makkelijk op internet te vinden.

KANTOOR IN DE WOONKAMER?

werk aan de eettafel

Hoekje in de woonkamer om te werken

Staat je bureau in de woonkamer? Of is de eettafel overdag jouw bureau? Zorg er dan voor dat voordat je begint je je wel kan concentreren op je werk. De stapel post die je nog door moet nemen, de afwas van de vorige avond? Allemaal dingen waardoor je ontzettend afgeleid wordt. Opruimen dus!

Hoeft niets eens uitgebreid, leg alles op een stapel uit het zicht en laat het gevoel van “moeten” los. Misschien kun je makkelijk een werkruimte creëren door de tafel aan de achterzijde van een kast te zetten. Meteen een mooi behang op de achterkant van de kast en voilà een aparte ruimte is gemaakt. Jouw persoonlijke werkplek kan niet meer stuk!

Laat je mij zien hoe jou favoriete werkplek eruit ziet??