,

Waanzinnige kerstsfeer thuis.

En dan is het ineens al vlak voor kerst!

echte kerstboom met petrol, koper en verlichting

Echter kerstboom met ballen en koper

In de meeste woningen staat de kerstboom al te schitteren in de woonkamer. Zelf moet ik eerlijk gezegd nog beginnen. Er is al wel een klein beetje kerstsfeer in huis met een voorzichtige houten ster en houten kerstboom op de kast, maar het echte werk moet nog komen!

Ga jij liever voor echt groen of nep-groen?

Wij hebben een nep boom, maar ik vind het toch altijd wel een gedoe om deze op te zetten. De lampjes zitten altijd in de knoop, maakt niet uit hoe netjes je ze het jaar ervoor ook opgeborgen hebt. En dan komt het erop neer om toch de versiering een beetje netjes in die boom te krijgen. De kleuren voor dit jaar zijn nog steeds petrol maar vergeet ook niet de kleur koper! Prachtige accessoires zijn hierin te koop. De kleur koper zorgt al voor een prachtige warme sfeer op zich.

kerstkoper echte boom koper

echte boom met prachtige koperen hangers

 

Dit jaar iets anders dan een boom?

Ik denk dat ik dit jaar ook voor zo’n prachtige stolp ga met hierin een klein kerstleven. Ze zijn kant en klaar te koop bij onder andere de Intratuin vanaf €17,95, maar je kunt ze ook prima zelf maken. Neem een mooie glazen stolp, wat poedersneeuw, wat boompjes en klaar is het al. Teveel gedoe? Kies dan een paar prachtige ballen, eventueel zelfgemaakt, de verlichting erin en ook dit ziet er super uit.

rendieren mos sneeuw groen glazen stolp

glazen stolp met rendieren en sneeuw

 

Nog creatiever thuis?

Wat je ook best makkelijk zelf kan maken is een kerstboom om aan de muur te plakken. Zoek in het bos, of koop in de winkel smalle houten plankjes van klein tot groot. Hang bovenaan de muur de kleinste plank en werk naar onder toe steeds iets breder totdat je vlak boven de grond de breedste hebt. Als het goed is ziet het er al uit als een boom. Op de houten plankjes kun je echte takken plakken. Hier en daar een bal en wat verlichting en de kerstsfeer staat al als een boom eeeh huis.

houten latten kersttakken boom groen

zelfgemaakte muur kerstboom met echt groen

Natuurlijk kun je met allerlei materialen een boomvorm op de muur plakken. Denk eens aan iets anders, plak of print mooie posters uit in kerstsfeer en plak dit op de muur. Eigenlijk is alles wat je doet al super leuk en geeft meteen een heerlijke ontspannen sfeer. Kies vooral veel lampjes om op te hangen, die geven toch wel meteen een goede kerstsfeer. Laat die witte kerst maar komen hoor! Wij kunnen aan de slag.

We wensen jullie prachtige dagen toe en een waanzinnig 2016!!