,

Tips voor een waanzinnig opgeruimde hal

 Wie wil dat nou niet, een nette opgeruimde hal?!

kapstok-maken-van-steigerbuizen

Zelfmaak idee met hout en steigerbuizen

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij ons verzamelen zich op de een of andere fabelachtige wijze altijd tassen, jassen, schoenen en andere rommeltjes in de hal. Waarom is het nou zo lastig om de hal netjes te houden?

Wees kritisch met opruimen.

HAY en muur in knalkleur

Kapstok van HAY met knallende muur

Het geheim is opruimen, en het liefst een beetje makkelijk. Zeker als er ook kinderen in huis wonen. Zorg dat er genoeg makkelijke opbergplaatsen zijn en zorg voor haakjes voor de jassen. Voor kinderen, en ja ook voor een aantal volwassenen, is een kapstok met hangers teveel werk. Schoenenkastjes met een klep zijn makkelijk en door de smalle diepte passen ze snel in de hal.

Mooie kapstokken zijn van het merk HAY, onder andere te koop bij Beyer Interieur in Harderwijk. Hoogte 150 cm, breedte 45 cm: € 157,- en breedte 130 cm: € 187,-.
Hoe vaak ga je naar de sportschool? Moet die tas dan echt de halve week voor niets in de gang liggen? Al die jassen en meerdere schoenen van iedereen? Daar kan echt wel een ander plekje voor gevonden worden. Alleen de spullen die het meest worden gebruikt mogen hier liggen.

Meer sfeer in de hal?

Verdeel de muur op een verrassende plek

Handige tafel met spannende kleurstelling op de muur

Lange smalle planken zijn ideaal om wat accessoires neer te zetten voor een gezellige sfeer. Dan een plek voor je jassen, schoenen, tassen en ook nog plekje voor je sleutels. Het liefst een vaste plek zodat je niet elke ochtend hoeft te zoeken. Misschien wel voor iedereen een eigen laatje? Het lijkt heel veel allemaal, maar dat valt mee. Opgeruimd ziet je hal er een stuk ruimer uit!
Plaats voor een klein tafeltje? Doen! Makkelijk voor de post, sleutels en je zonnebril als je binnenkomt. Zet er een klein vaasje met een bloemetje op en die sfeer staat als een huis. Ik zag toffe tafeltjes op de site van Westwing vanaf € 89,-.

Maak een waanzinnige eerste indruk!

leuk behang in de hal voor meer sfeer

te gek behang voor een toffe binnenkomst

In de hal kun je echt iets bijzonders doen met je muren. Kies een lekker knallend behang van colorsathome-annnemarie-marijke.nl op een van je muren. Dit toffe behang is van het merk Rebel Walls, vanaf € 45,- per m2. Je bent dan wel vaak in de hal, maar niet heel lang, dus knallen mag!

Alhoewel ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar op de een of andere manier staan wij bij het weggaan van de visite toch altijd nog lang te kletsen in de hal. Je wilt natuurlijk ook dat het er netjes uitziet. Het is ten slotte de eerste indruk van jouw huis!!

lambrisering-kapstok-underlayment

super lange zelfgemaakte kapstok met plaats voor iedereen

Met al deze slimme opberg mogelijkheden wil je ook een gezellige sfeer in de hal! Een leuk bankje met hierin plaats voor je schoenen. Een kapstok met erboven mandjes voor je shawls en natuurlijk een spiegel. Die gave spiegel mag je ook echt niet vergeten. Voor je de deur uitgaat nog een laatste check van je kleding en make-up. Die spiegel zorgt er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Dus ga voor een lekkere grote spiegel, of zelfs meerdere spiegels, en verdubbel je hal!