,

Heb jij al plannen voor een waanzinnige meivakantie?

image_00005

Ben jij klaar voor frisse voorjaarskleuren?

Het merk Flexa heeft de kleur Urban Taupe uitgeroepen tot DE KLEUR van april 2014. Ik weet echt dat het al bijna mei is, maar door Pasen en koningsdag heb ik er nog geen tijd voor gehad, deze kleur de aandacht te geven die het verdiend. Urban Taupe is een mooie warme neutrale kleur die prachtig te combineren is met eigenlijk bijna alle andere kleuren. Waanzinnig in combinatie met de kleur van dit jaar “Teal“. Weet je nog die mooie frisse lichtblauwe kleur. Hiermee creëer je dat heerlijke zomerse gevoel. Droom lekker weg en waan je in je eigen woonkamer op een warm strand.

image_00003

Grafische blikvangers!

Durf je een keer wat anders doen met je muur? Maak er een echte blikvanger van met de geometrische vormen die je nu veel ziet. Kies een saaie muur uit die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Plak met tape vormen af die je mooi vind. Let er op dat je super strak plakt met behulp van een waterpas. En laat je niet tegenhouden door bijvoorbeeld de deur! Hoe leuk is het om een optisch grapje uit te halen!

image_00001

Kies niet teveel verschillende kleuren, anders gaat het effect verloren.

Je mag natuurlijk wel lekker knallen, maar combineer dit dan met tinten uit dezelfde serie. Als je hebt gekozen hoe de print eruit komt te zien en je hebt afgeplakt, verf dan de randen binnen het gekleurde vlak eerst in de oorspronkelijke kleur van de muur. Als de verf dan doorloopt onder je tape is het in ieder geval de oorspronkelijke kleur. Zo krijg je super strakke lijnen. Ben je klaar? Trek dan zo snel mogelijk de tape er weer af. Hiermee voorkom je dat je de nieuwe verf samen met de tape er weer aftrekt. Dat zou zonde zijn van de moeite!

Liever een tijdelijke versiering op je muur?

Durf je het nog niet helemaal aan om meteen met verf aan de slag te gaan? Geen probleem, er zijn nu veel soorten washi tape te koop. Dit is tape met leuke print die overal op de te plakken is, en ook weer makkelijk te verwijderen is. Met een kleine moeite vrolijk je hier je huis mee op, en met dezelfde moeite is het ook weer verdwenen. Kies een leuke print en beplak de randen van je deur of kast. Of knal lekker met een fluor variant en zet die leuke spreuk op de muur. Washi tape is onder andere te koop bij de HEMA, hobbywinkels en zelfs bij de Wibra.

image_00002

Maak de styling compleet

Combineer de geverfde muur met enkele kussens en opbergdozen en die nieuwe sfeer staat als een huis. Ook bij de HEMA zijn leuke kartonnen opbergdozen te koop in meerdere kleuren. Het zal heel tof staan als je er meerdere op elkaar stapelt in verschillende printen. Kun je er meteen nog wat extra rommel in kwijt. Als laatste nog een deken van het merk PT met geometrische print over de bank en natuurlijk een paar kussens met print en jouw huis heeft met weinig middelen een nieuwe look. Kussens en dekens onder andere te koop bij Loods5 en FEST Amsterdam.

image_00004