,

Durf jij waanzinnig rood te kiezen?

Gebruik jij al rood in je interieur?

September 2014, de eerste week is zelfs alweer ruim voorbij! Deze maand is rood DE trendkleur van de maand. Rood staat voor krachtig en energiek. Natuurlijk is rood de kleur van de liefde en passie maar ook van gevaar. Om in een grote ruimte meer warmte en sfeer te krijgen kan juist heel goed rood op de muur. Dit zorgt ervoor dat de ruimte behaaglijker aan voelt. In een kleinere kamer kan rood er juist voor zorgen dat de kamer te klein aanvoelt, de muren komen op je af en je kan er onrustig van worden. Belangrijk is dus om de juiste verhoudingen te nemen met andere kleuren in je kamer.

white room with red chair and grey sofas

Opvallende rode stoel in witte woonkamer. chique met grijze banken

De trendkleur rood is goed combineren in jouw interieur

Rood is gelukkig goed te combineren met andere kleuren. Door wit te kiezen krijg je een frisse jonge look. Door zwart te gebruiken krijg je een intensere diepere combinatie. Natuurlijk kun je er tussenin gaan zitten met grijs. Grijs is een kleur die neutraliseert. Van zichzelf is grijs wat saai en onopvallend, maar in combinatie met rood krijg je een volwassen warme ruimte die sfeer uitstraalt. En het is leuk om het niet alleen bij de muren te laten. Kies eens een stoel in de kleur rood en laat dit dan terug komen in een paar vazen, een kleed of bloemen voor meer samenhang.

masking tape with a lot of colors, and notebooks

Masking tape en toffe notitie boekjes bij de Hema

Toffe tip om bestaande spullen mee op te fleuren

Alle scholen zijn inmiddels ook voor iedereen echt begonnen. Ik was van de week bij de Hema en ik zag daar allemaal leuke gekleurde schriften, pakpapier en notitieboekjes voor helemaal niet zoveel geld! Ik zag veel soorten masking tape in de aanbieding, maar ook hele leuke opschrijfboekjes en kaftpapier. Ik zou bijna willen dat ik zelf weer op school zat. Masking tape is natuurlijk prima te gebruiken om je boeken en agenda op te fleuren, maar heb je wel eens aan de muur gedacht? Maak leuke fantasieranden om je schilderijen, of misschien wel om de tv heen.