,

Botanische trends gespot!

Ga jij al voor de botanische trend in huis?!

Botanische-woontrend-industrieel-interieur-groen-1

Industriele stoelen met lieve botanische prints op de muur

Botanische stijl

Het mooie weer staat op losbarsten, tijd om lekker de tuin in te gaan. Maar natuurlijk niet voordat je huis ook mooi-weer-proef is!

Heb jij de nieuwe botanische trend al gespot?? En dan natuurlijk vooral voor in huis natuurlijk. Je hebt super gaaf behang met bijvoorbeeld prachtige grote palmbladeren of andere mooie prints bij colors@home. Vind je de hele muur behangen teveel werk of nog een beetje te spannend? Start dan met het verzamelen van mooie prints en posters en maak hiermee een stukje muur bijzonder. Dit is een mooie manier, die niet al te veel geld kost, om in één keer een andere stijl neer te zetten in je huis.

Wil je ook wat echte planten? Zet ze dan bij elkaar in een groepje. Leuk op een lage tafel voor het behang of op een zelf geschilderde houten pallet. Meteen in te zetten als levendige natuurlijke scheiding of in een lelijk hoekje in je woonkamer.

 

botanisch-behang

Botanisch behang kan overal

Zelf een stijlvolle kast maken? Zo doe je dat!

Een verzameling prachtige planten staat heel tof in combinatie met een oude doorleefde houten tafel. Samen zorgen ze voor een warme sfeer in huis. Heb je nog een oud kastje staan die wel een opknapbeurt kan gebruiken maar weet je niet hoe? Wel eens gedacht om een oude look aan de kast te geven in plaats van super strak in de lak? Schuur de kast op nadat je hem hebt ontvet, smeer dan op de plekken waar de verf niet mag hechten wat vaseline. Verf dan de kast met bijvoorbeeld een matte krijtverf. Als de verf droog is veeg je op de plaatsen waar de vaseline zit de verf er met een doek af. Klaar is jouw eigentijdse kast! Natuurlijk ook gewoon te koop onder andere bij Brût Amsterdam.

 

botanische-prints

Oud kastje van Brût Amsterdam met prachtige botanische posters

 Prints of planten overal in huis?

Durf je het aan om een prachtige print behang te nemen op een muur in je kamer? Zorg er dan voor dat de rest van de meubels en kleuren op de muur rustig is. Anders zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. Kies je alleen voor levendige planten in de botanische trend? Dan zit de kracht in herhaling. Zet enkele planten bij elkaar maar doe dit op meerdere plekjes in huis. Op tafel, ook leuk in de keuken, of een rand langs je open trap naar boven. Verf je oude plantenbakken mee in de kleur van de planten en ze kunnen weer jaren mee. Heb je (net als ik) geen groene vingers?? Cactussen en vetplanten zijn ook helemaal hip!!

Botanische-woontrend-industrieel-interieur-groen-6

industrieel met hangende planten